top of page
  • Writer's pictureArman Marazyan

Düğün Günü Fotoğraf & Video Çektirmeyi Düşünen Çiftler İçin Tavsiyeler

Updated: Mar 22, 2023

Bu yazımızda Düğün öncesi ve düğün günü yaşadığımız ve çokça tecrübe ettiğimiz altın değerinde Düğün Günü Fotoğraf & Video Çektirmeyi Düşünen Çiftler için Tavsiyelerimizi maddeler halinde derledik. İyi okumalar…



1) Çekim Ekibi Belirleme Tavsiyelerimiz:


* Çalışmayı düşündüğünüz Çekim ekibinin portfolyolarını mutlaka inceleyin.


* Beklentilerinizi, isteklerinizi, Düğün günü için planladığınız programı varsa örf ve adetlerinizi eksiksiz ve detaylı bir şekilde çalışacağınız çekim ekibine anlatın. Çok beğendiğiniz veya nefret ettiğiniz pozlar varsa mutlaka bildirin.


* Her çekim ekibinin tarzı farklıdır. Tarzınıza uygun çekim ekibiyle anlaşın.


* Fiyat odaklı olmaktan ziyade, kendini kanıtlamış ve güvenilir ekiplerle çalışmayı tercih edin. Düğün günü çekimlerinin telafisi maalesef yoktur. İşinizi şansa bırakmayın.


* Resmi olmayan (İstanbul Fotoğraf Sanatçıları Odası’na ve ya İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olmayan) çekim ekipleriyle çalışmayı tercih etmeyin.



2) Düğün Günü Tavsiyelerimiz:


*Yorucu bir gün olacağını unutmayın ve güne iyi bir kahvaltıyla başlayın, gün boyu yanınızda da atıştırmalık bir şeyler olsun. Aç kalmanız durumunda şekeriniz veya tansiyonunuz düşebilir ve bu da maalesef elde edilen görüntülere olumsuz yansır.


*Hazırlık aşamaları genelde evde, hotelde veya kuaförde gerçekleşiyor.

Evde yapılacak hazırlık aşaması için mutlaka ışığın en fazla girdiği oda tercih edilmeli. Hazırlığın yapılacağı ev küçükse mümkün mertebe kalabalık olunmamasına dikkat edilmeli.

Hotelde yapılacak hazırlık aşaması için mutlaka geniş ve ışığın yoğun alındığı oda tercih edilmeli ve çekim yapılacağının bilgisi verilmeli.

Kuaförde yapılacak hazırlık aşamaları için mutlaka kuaföre çekim yapılacağının bilgisi verilmeli.


*Kuaförün işimiz şu saatte biter dediği ve o saatte bitirdiği çok az rastladığımız bir şeydir. Siz planlama yaparken onun söylediği saate bi yarım saat daha ekleyin.


*Her zaman gittiğiniz bir kuaför de olsa mutlaka gelin saçınız için öncesinde duvakla ve veya diğer taç vs. gibi aksesuarlarınızla prova yaptırın ve provada birkaç açıdan fotoğraf çekilip görün.


*Çantanızda o gün kuaförde kullanılan Rujun yedeği olması faydalı olacaktır.


*Damat Bey gelini kuaförden almaya geldiğinde, sorun olmayacaksa ve ihtiyaç varsa çok hafif fondöten veya pat uygulamanız iyi olur. (abartmadan :))


*Yanınızda mümkünse sizinle ilgilenen biri veya birileri olsun. Hatta arkadaş grubunuzdan 1-2 kişi olursa daha eğlenceli olacaktır.


*Rahat yürümek için mutlaka yedek ayakkabınız olsun. Spor veya babet ayakkabısı tavsiyemizdir.


*Düğün buketinizi ve çekimde kullanmak istediğiniz diğer aksesuarları unutmayın.


*Gelinlik damatlık haricindeki konsept çekimler için tarzınıza uygun sade bir elbise bulundurabilirsiniz.


*Genelde çok yaşıyoruz: damat beyler de ceketi ve papyonu hava sıcak diye çıkartıyorlar ve çekime gelirken unutuyorlar :))


*Gelin arabasını stresli ve heyecanlı olacağından mümkünse düğün günü damat bey kullanmasın.


*Arabada, çocukların yol kesme ihtimaline karşı önceden hazırlanmış zarflar bulundurun.


*Kardeşiniz olur, arkadaşınız olur, kuzeniniz olur düğün gününüzde sizin yerinize işleri halledecek birini görevlendirin.


*Çalışacağınız Düğün organizasyon firmasından saat saat yazılı düğün günü programı isteyin


*Planlama yaparken ilk dans provasını da plana dahil etmeyi unutmayın. Neticede dans eğitimi aldıysanız bile ilk defa gelinlikle ve damatlıkla dans edeceğinizi göz önünde bulundurun.


*Düğün günü doğal olarak stresli veya heyecanlı olabilirsiniz, mümkün mertebe Düğün gününüzün tadını çıkarmaya, anı yaşamya ve rahat olmaya çalışın. 😊



Sizin de düğün günü başımıza bu geldi veya arkadaşımın düğününde şu oldu dediğiniz bir tavsiyeniz varsa mutlaka yoruma yazın :)

bottom of page